Kaip pasigaminti sūrio pyragą be kepimo ourvidkuruch

Įspūdinga žiūrėti ir nuostabu ragauti! Šis nekeptas sūrio pyragas gali lengvai pakeisti prabangų tortą. Trapių sausainių, švelnaus alyvinio įdaro ir aromatingos apelsinų želė derinys bus tikras skanėstas. Geriausia, kad šiam desertui nereikia orkaitės.

Sudedamosios dalys: 1:

Sudėtis: pagrindas

  • Paruoštas pisochno kepinys – 180 g
  • Sviestas – 90 gramų

Įdaras:

  • Sirupas (5-9 proc.) – 400 gramų
  • grietinė (20 %) – 200 gramų
  • Cukraus – 80 gramų
  • Vanduo – 50 ml.
  • Želatina – 15 gramų
  • Vanilinis cukrus – 1 arbat. šaukštelis

Želė:

  • Vanduo – 30 ml
  • Želatina – 6 g
  • Apelsinai – 2 vnt.
  • M’yata – 10 g

Paruošimas:

Pirmiausia paruoškite pagrindo produktus. Galite naudoti bet kokius agurkus arba sausainių tešlą. Rinkitės geros kokybės ir malonaus skonio sviestą.

Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. Į blenderio dubenį sudėkite krosneles ir sumalkite jas į skrebučius. Supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą plakite, kol kruopos taps jausmingos.

Į kepimo formą (Ø 17-18 cm), išklotą acetatine plėvele arba pergamentu, sudėkite iš orkaitės ištrauktą kugelį, išlyginkite jį ir stipriai sutankinkite, kad kugelis gausiai atsiremtų į formos šonus. Įdėkite formą į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.

Paruoškite įdarui skirtus produktus. Tinka bet koks sūris, tačiau jis turėtų būti švelnaus skonio, be rūgštelės. Pagal savo skonį sureguliuokite sacharozės arba cukrosamininko kiekį.

Želatiną užpilkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti 15 minučių, tada ištirpinkite ant didelės ugnies arba mikrobangų krosnelėje. Negalima užvirinti.

Blenderio dubenyje sumaišykite sirupą, grietinę, zucorą ir vanilinį zucorą. Viską suplakite iki vientisos masės.

Supilkite ištirpintą želatiną ir vėl plakite iki vientisos masės arba įmaišykite vyną. Želatina turi išsisklaidyti visame sirupo mišinyje.

Supilkite alyvų įdarą ant sausainių pagrindo ir paskirstykite. Svarbu, kad tarp įdaro ir formos sienelių neliktų tarpų, pro kuriuos galėtų tekėti želė. Grįžkite formą į šaldytuvą dar 2 metams, kol želė rutuliukas sustings.

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti salotas su virta karvės oda

Dabar pagaminkite želė. Šį rutuliuką galite pasigaminti iš paruoštų želė miltelių. Taip pat vietoj šviežių apelsinų galite naudoti apelsinų sultis.

Į želatiną įpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti.

Apelsinus nuplaukite ir nusausinkite. Apelsino dalį supjaustykite maždaug 5 mm storio apskritimais ir nulupkite odelę. Jei norite, šviežių apelsinų skibočių į želė galite visai nedėti.

Iš likusių apelsinų išimkite sultis. Į apelsinų sultis sudėkite išbrinkusią želatiną. Kaitinkite ant didelės ugnies, bet neužvirinkite. Atvėsinkite želė iki kambario temperatūros.

Ant alyvinio kamuolio dėkite apelsinų apskritimus.

Ant viršaus atsargiai užpilkite apelsinų želė. Geriau tai daryti palaipsniui, stebint, kad želė neišsilietų iš abiejų formos pusių ir kad apelsinai nepakiltų ar neišsilietų.

Sūrio pyragą grąžinkite į šaldytuvą 1-2 metams arba ilgiau, kol želė susigers. Išimkite sūrio pyragą iš formos ir acetatinės plėvelės ir patiekite.

Mėgaukitės!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti