Šis produktas plačiai naudojamas salotoms, sumuštiniams, sriuboms ir pikantiškiems patiekalams gaminti. Jį galima valgyti žalią arba net virtą. Tačiau ne visi žino apie jo privalumus.
Pasak „Health Benefits Times”, žaliosios trūkažolės turi visą rinkinį naudingų savybių. Į jos sudėtį įeina mikroelementai, būtini kompleksiniam organizmo gydymui.
Mažina karštį organizme
Žaliosiose cikorijose esantis antioksidantas kvercetinas pasižymi priešuždegiminiu ir antigripiniu poveikiu. Šiame augaliniame produkte taip pat gausu chromo-mineralų, kurie atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant gliukozės apykaitą ir didinant insulino aktyvumą.
Širdies ligų rizikos mažinimas
Kvercetinas priskiriamas antioksidantų, vadinamų flavonoidais, kategorijai. Tai leidžia sumažinti laisvųjų radikalų, kurie gali pažeisti DNR, taip pat sukelti vėžį, poveikį, teigia ekspertai. Merilendo universiteto medicinos centro duomenimis, kvercetinas taip pat gali būti naudingas kontroliuojant MTL – „blogojo” – cholesterolio kiekį kraujyje ir mažinant širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Arterinio kraujospūdžio reguliavimas
Be to, kaip teigia specialistai, žaliosiose pupelėse gausu tokių svarbių medžiagų kaip kalis ir folio rūgštis. Tyrimai parodė, kad jos gali sumažinti insulto ir širdies ligų riziką. Mokslininkų teigimu, kalis gali padėti kovoti su hipertenzija – aukštu kraujospūdžiu.