Senelė atskleidė seną marinuotų silkių receptą

„Oseledets” yra vienas mėgstamiausių ukrainiečių patiekalų. Oseledtsi gaminimo receptai yra seni, laikui bėgant keičiasi skoniai. Tarp senųjų receptų yra labai įdomių, pavyzdžiui, šis.

Išsamesnė informacija

Iš šių ingredientų gaminame marinatą 5 marinuotiems agurkėliams:

  • 1 valgomasis šaukštelis: „Zukor” – 1 valgomasis šaukštelis.
  • Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas. litras.
  • Ocetas – 4 valg. š.
  • Grietinės – 1 valg. š.
  • Marinuotų grybų – 1 valg. š.
  • Marinuoti grybai – 1 vnt.
  • Cibulių – 1 vnt.
  • Druska – dribka

Iš pradžių paruošime silkes: nuimame jų odą, išskobiame kaulus ir sudedame į stiklinę arba molinį indą.

Dabar pereikime prie marinato: pieno (ikrų) su garstyčiomis, cukeriu ir ozt. Pridėkite grietinės ir pertrinkite mišinį per sietelį. Galite tai padaryti šiuolaikiškai – pertrinti. Įdėkite grybų, petražolių, avinžirnių. Pasūdykite ir gerai išmaišykite. Šiuo marinatu užpilkite marinuotus agurkus, uždenkite duonos vyniotiniu ir padėkite į šaldytuvą 4-5 metams.

Būkite pirmieji, išbandę marinuotą silkę pagal šį receptą, kuriam mažiau nei du šimtmečiai!

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti skanius sirenų blynus, kurių visi laukia ryte
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti