Kaip paprasčiausiai paruošti udon su vištiena

Skanu, skanu, skanu, skanu, nashvidkuruch. Udon su vištiena ir daržovėmis – puikus vakarienės patiekalas visai šeimai. Tokia lėkštė tinka ir karšta, ir šalta. Turėdami ingredientų rinkinį galite eksperimentuoti ir pasirinkti tuos, kurie jums labiau patinka.

Ingredientai 4 porcijoms:

  • Reikės: Lokshina Udon – 200 g
  • Vandens – 1,5 litro
  • Vištienos filė arba stirnienos mėsa – 400 gramų
  • Bulgariški pipirai (juodieji pipirai) – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Cukinija – 1 vnt.
  • Padažo padažas – 3 valgomieji šaukštai
  • Druskos – 1 arbatinis šaukštelis.
  • Sezamo sėklos – 20 g
  • Roslinna alyvuogių (riebalams patepti) – 40 gramų.

Paruošimas:

Nuplaukite vištienos vilną, nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite pailgomis plonomis riekelėmis.

Nuplaukite morkas, nulupkite jas nuo odelės ir sumalkite tešlainiu šiaudeliu.

Cukiniją nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažesniais griežinėliais nei morkos.

Juodąją papriką sutarkuokite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.

Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir įberkite druskos. Į verdantį vandenį sudėkite liucerną ir virkite apie 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kad liucerna neištirptų.

Išvirusį lokvą išimkite į dubenį ir nuplaukite po šaltu verdančiu vandeniu.

Wok keptuvėje arba keptuvėje sunkiu dugnu ant didelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir greitai apskrudinkite vištienos ruoniukus.

Tada į keptuvę suberkite smulkintas daržoves ir greitai jas apkepkite ant didelės ugnies.

Galutiniame etape į keptuvę sudėkite paruoštą lenšiną, supilkite padažo padažą ir maišydami 3-4 minutes kepkite udoną.

Karštą udoną išdalykite į dubenėlius, pabarstykite pabarstytomis sezamo sėklomis ir patiekite.

Mėgaukitės!

Lokšiną galima patiekti šaltą, todėl japonai dažnai patiekia lokšiną ant stalo, pamirkydami ją su griežinėliais žalių cibulių.

Į patiekalą dedant sojų padažo, reikėtų atsižvelgti į tai, kad jis yra sūraus skonio. Sumažinkite bendrą druskos kiekį, antraip rizikuojate persūdyti.

Taip pat skaitykite:  Restoranas „Cezaris“: klasika su skoniu!
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti