Kaip paruošti tikrus juodus barščius: gudrumas, kurį naudoja virėjai

Ukrainietiškoje virtuvėje gausu įvairių pikantiškų patiekalų, tačiau populiariausi yra lašiniai, koldūnai ir ukrainietiški barščiai. Barščiai verdami ant mėsos arba ryžių sultinio. Dažniausiai ši pasaga verdama naudojant skaidrų sultinį.

Kokių produktų reikia barščiams gaminti?

Norint išvirti puodą pikantiškų barščių, reikia šių produktų:

  • maždaug 800 g mėsos su sėklomis. Geriausiai tam tinka krūtininė arba šonkauliukai. Galite naudoti kiaulieną arba karvės odą, jei jų neturite, galite naudoti vištieną;
  • 1 didelio arba 2 mažų baravykų;
  • 1 didelė morka
  • 1 arba 2 galvas šonkauliukų;
  • bulvių 4-5 svogūnėlių;
  • 1-2 paprikas;
  • 5 kg kopūstų;
  • du litrai pomidorų sulčių arba morsų. Ją galima pakeisti šviežiais pomidorais arba 100 g pomidorų pastos;
  • nedidelį gabalėlį taukų;
  • kelis gvazdikėlius laiškinio česnako, prieskonių;
  • druskos, 3-4 lauro lapų, juodųjų žirnelių, kvapiųjų žirnelių (2-3 vnt.), prieskoninių žolelių;
  • alyvuogių aliejaus arba taukų riebalams ištepti.

Kaip virti barščius

Į 5 litrų talpos puodą įpilkite vandens iki 2/3 tūrio ir pastatykite ant viryklės. Po to nuvalykite mėsą nuo putų, supjaustykite ją gabalėliais, gerai sumalkite ir, kai užvirs, sudėkite į vandenį.

Įdėkite porą lauro lapų, pipirų žirnelių, petražolės šaknį. Virkite ant didelės ugnies, kol mėsa suminkštės, tada ją išimkite.

Visą laiką būtina pašalinti pinkas, kurios atsiras. Kai sultinys išvirs, išimkite prieskonius, išimkite mėsą iš pinkių.

Kol sultinys verda, nulupkite bulves ir paruoškite augalinius riebalus. Norėdami tai padaryti, supjaustykite cibulius ir sudėkite juos į keptuvę, kurioje įkaitintos alyvuogės, tada sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, morkas, kubeliais supjaustytas salyklines paprikas.

Po 5 minučių į keptuvę supilkite pomidorų sultis arba tarkuotus pomidorius ir aptepkite jais daržoves.

Kubeliais supjaustytos bulvės sudedamos į sultinį ir verdamos, kol bus paruoštos, po to į puodą supilami daržovių riebalai, pavirinama 5 min. ir sudedami supjaustyti kopūstai.

Taip pat skaitykite:  Atskleistas geriausias Videnskio vaflių receptas

Kopūstai išvirs per 7-10 minučių. Tuo pačiu metu su kopūstais sudedami mėsos šmoteliai, lauro lapas, prieskoniai.

Baigiant virti sudedami virti lašiniai (50 g), pagardinama druska, įdedama javų žalumynų ir petražolių. Paruoštus barščius palikite brinkti apie šešis mėnesius, kad įgautų stiprų skonį.

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti