Įvardyti produktai, kuriuose gausu probiotikų

Probiotikai, t. y. gerosios nuodingos bakterijos, apskritai padeda gerinti žmogaus sveikatą. Yra produktų, galinčių subalansuoti skrandžio ir žarnyno mikroflorą. Ir savo ruožtu teigiamai veikia kitus organus. Žinomas Jungtinės Karalystės gydytojas ir televizijos laidų vedėjas Maiklas Moslis (Michael Mosley) yra įvardijęs keletą tokių produktų, įskaitant raugintus kopūstus, arbatinį grybą ir korėjietiškus marinuotus kimči kopūstus.

Pasak „The Express”, probiotikai pasižymi daugybe savybių, kurios labai naudingos žmonių sveikatai. Štai keletas iš jų, kurias įvardijo daktaras Moseley:

  • subalansuoja naudingų bakterijų kiekį virškinimo trakte;
  • užkerta kelią viduriavimui, padeda jo išvengti;
  • gerina nervų sistemos veiklą;
  • teigiamai veikia širdies sveikatą;
  • palengvina tam tikrų rūšių alergijas;
  • mažina vaistažolių sutrikimų simptomus;
  • gerina imunitetą;
  • padeda mažinti makštį ir deginti kaukolės riebalus.

Maiklas Mozli raugintus kopūstus vadina vienu iš labiausiai probiotinių maisto produktų. Taip paruošta daržovė padeda lengvai ir greitai papildyti virškinamojo trakto mikroflorą naudingomis bakterijomis. M. Mozli pasakojo, kad raugintus kopūstus jis gamina su cibuliais, kalendromis, aitriosiomis paprikomis ir grybais. Jis pabrėžė, kad tokie naminiai kopūstai „lūžta nuo probiotikų”.

Jiems taip pat priklauso jogurtas, įvairūs pieno gėrimai, marinuotos daržovės, kimči, arbatos gripas ir sojos produktai. Jau yra paruoštų papildų tablečių pavidalu, tačiau svarbu nepersistengti: kai kurių probiotikų perteklius taip pat yra toksiškas.

Taip pat skaitykite:  Nustatyta, kad miglota nuotaika ir regėjimo sutrikimai yra svarbaus vitamino trūkumo simptomai.
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti