Trys šiaudeliai, kurių negalima valgyti karštų: ekspertai paaiškino priežastis

Tiek daug skanių patiekalų, tačiau ne viską galima valgyti tiesiai iš viryklės ar orkaitės. Tai gali būti nesaugu. Ryžiai, bulvės ir makaronai dažnai ruošiami ant grotelių. Ir tai yra aistros, kurias iš pradžių reikėtų šiek tiek atvėsinti, o tik tada patiekti į stalą.

Išsami informacija

Į bulvių, ryžių kruopų ir makaronų sudėtį įeina daug krakmolo. Atvėsę jie tampa mažiau kaloringi. Be to, taip jie geriau veikia žarnyno florą.

Kada sūdyti garri

Kad garriri būtų sūrūs ir tinkamai išvirti, juos būtina sūdyti tinkamu laiku. Pavyzdžiui, druskos į ryžius reikėtų dėti pačioje virimo pradžioje.

Taip pat yra taisyklė, taikoma makaronams. Reikia palaukti, kol vanduo užvirs, ir pasūdyti vandenį. Norma 4 litrams vandens yra 1 valgomasis šaukštas.

Verdant bulves druskos reikėtų dėti praėjus 10 minučių po virimo. Jei bulvės verdamos gūžėmis, tuomet virimo pabaigoje.

Taip pat skaitykite:  Kopūstų salotos: slaptas gaminimo būdas, dėl kurio jos išties skanios!
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti