Ką daryti, jei išvirėte per daug ryžių: jie bus zapikanka

Ne visada lengva apskaičiuoti virtų ryžių kiekį. Tris kartus daugiau kruopų yra per daug. Iš likučių pasigaminkite skanų įdarą. Tai bus dar vienas pikantiškas jūsų patiekalas.

Ingredientai

Šiems produktams paruošti:

  • grietinės sirupo – 400 g;
  • ryžių – 200 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukrus – 75 g;
  • sviesto – 20 g;
  • druskos – dribka.

Kaip paruošti

Kiaušinius, cukrų ir druską suplakite plaktuvu. Įdėkite ištirpintą sviestą, ryžius, sire. Viską išmaišykite. Supilkite į formą.

Dabar tereikia pasiųsti į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Zapikanka kepama 30 minučių. Mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti tikrai sultingus kotletus be kiaušinių ir stiprių bulvių
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti