Trys produktai, dėl kurių žmogus atrodo blogai

Reguliarus tam tikrų maisto produktų, kurie dar visai neseniai buvo laikomi sveikais, vartojimas gali smarkiai pažeisti smegenis ir pabloginti mąstymo gebėjimus. Medikai rekomenduoja praktiškai atsisakyti tokio maisto, kad būtų sumažintas jo neigiamas poveikis.

Pirmoje vietoje yra tunas. Ši žuvis laikoma sveika, tačiau dėl didelio gyvsidabrio kiekio jos kategoriškai negalima valgyti daug. Šios medžiagos pavojus slypi tame, kad ji ilgai išsiskiria iš organizmo ir daro jam pražūtingą poveikį. Mokslininkai pastebėjo, kad gyvsidabrio kiekis organizme turi tiesioginės įtakos žmonių protiniams gebėjimams.

Kitą vietą užėmė praktiškai visas maistas, gaminamas keptuvėse. Pavojų kelia didelis kiekis riebalų, kurie provokuoja uždegimo procesų atsiradimą smegenyse. Akivaizdu, kad jie nepraeina be pėdsakų ir rimtai sutrikdo biologinius procesus.

Analogišką poveikį turi praktiškai visi saldymedžio gėrimai. Jų pagalba galima šiek tiek padidinti produktyvumą, tačiau tai kainuos papildomų smegenų problemų.

Taip pat skaitykite:  Perdirbtas maistas sukelia lėtines inkstų ligas
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti