Kaip sūdyti lašinius marinate, kad jie taptų m’yakke su aromatinga scorinka

Nors dabar gavėnia ir lašinių valgyti nerekomenduojama, galite pasiruošti tam laikui, kai jie bus leidžiami. Pavyzdžiui, marinuoti lašinius. Juos galima sūdyti įprastu būdu, t. y. persūdytus lašinius, arba galite juos paruošti specialiu būdu.

Išsamesnė informacija

Pasirinkite puodą, kuriame marinuosite lašinius. Jo dydis priklauso nuo to, kiek turite šviežio produkto. Užvirinkite vandenį ir suberkite prieskonius: kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius, kalendrą ir lauro lapus. Įberkite druskos (150 g druskos 1 litrui vandens). Nebijokite, kad marinatas bus sūrus. Riebalai nesugers daugiau druskos, nei jiems reikia. Užvirus marinatą virkite 10-15 valandų ant silpnos ugnies. Atvėsinkite.

Tuo tarpu lašinius supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į kastrolą ir užpilkite šaltu marinatu. Ant viršaus uždėkite vištieną ir palikite marinuotis vėsioje vietoje 1-3 dienas. Lašiniai taps balti, kvapnūs, su traškia odele. Dabar šį pagardą galite valgyti arba įdėti į šaldiklį ilgesniam laikymui.

Taip pat skaitykite:  "Kulinaris" atskleidė, kaip tinkamai išvirti kakavą be vandens
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti