Nustatyta, kad trys bulvių rūšys kenkia sveikatai

Vienas iš pagrindinių širdies ir kraujagyslių sistemos ligų rizikos veiksnių yra padidėjęs kraujospūdis. Šiuo metu milijonai žmonių pasaulyje kenčia nuo šios ligos. OIE hipertenziją vadina viena pagrindinių širdies priepuolių ir insultų priežasčių.

Nustatyta, kad kai kurie produktai gali didinti kraujospūdį. Vienas iš labiausiai nustebinusių atradimų buvo tai, kad daugelio žmonių mėgstamos bulvės turi neigiamą poveikį šiems rodikliams. Mokslininkai priėjo prie išvados, kad trys jos paruošimo būdai blogina širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją.

Kaip rašo „Express”, remdamasis tyrimo rezultatais, kalbama apie keptas ir virtas bulves (įskaitant bulvių košę), taip pat keptas bulves. Tyrėjų teigimu, didžiausia rizika kyla moterims.

Be to, mokslininkai nustatė ryšį tarp bulvių vartojimo dažnumo ir aukšto kraujospūdžio. Eksperimente dalyvavo 187 tūkst. žmonių, kurie buvo suskirstyti į dvi grupes. Pirmosios grupės savanoriai bulves valgė ne rečiau kaip keturis kartus per dieną, o antrosios grupės – kartą per mėnesį. Dėl to pirmosios grupės dalyviai daug dažniau sirgo hipertenzija.

„Šie rezultatai gali turėti svarbios reikšmės visuomenės sveikatai, nes jie nepatvirtina galimos bulvių kaip daržovių įtraukimo į valstybines maisto programas naudos. Vietoj to jie lemia piktybinį poveikį, kuris atsiranda vartojant daug angliavandenių”, – teigė darbo autoriai.

Taip pat skaitykite:  Sveikos mitybos ekspertai atskleidė Siru nesaugumo jausmą
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti