Maisto gaminimo procesas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastas ir nesudėtingas, todėl ne visi numato klaidų galimybę.
Tačiau dėl kai kurių trūkumų užkandis gali būti sipsovana.
Jei pastebėjote, kad užtepėlė tapo per tiršta ar net gleivėta, tokių kopūstų valgyti nereikėtų. Ir vargu ar kas nors norės tai daryti, nes daržovių konsistencija taps nemaloni.
Dėl kokių klaidų įdaras tampa tirštas?
Druska
Daugelis žmonių mėgsta eksperimentuoti gamindami iš vaikystės pažįstamas daržoves. Tačiau įprastą didelę druską keisti egzotiškesniu variantu (gimalayska, juodoji, jūros, jodinė, prieskoninė) neverta.
Dėl šio neapgalvoto veiksmo visas užkandis bus zipsovana.
Rūgštus
Tik patyręs kulinaras gali į užkandžio sudėtį įvesti papildomų rūgščių produktų (spanguolių, šeivamedžio uogų) ar kitų daržovių (pavyzdžiui, gūžinių) ir nesipsuvativat prie tų pačių raugintų kopūstų.
Jei norite pridėti nesveikų produktų, pirmiausia suraskite receptų ataskaitą, kad tai padarytumėte teisingai.
Priešingu atveju geriau nerizikuoti salotomis.
Vandens kokybė
Svarbu prisiminti, kad į makaronų sudėtį negalima dėti vandens prieš tai jo neapdorojus. Priešingu atveju mišinys taps tirštas ir sunkus.
Kad vanduo neišdžiovintų partijos, būtina jį virinti arba filtruoti.