Atrodytų, kad nėra nieko sudėtingo gaminti tokį paprastą troškinį kaip sriuba. Tačiau yra daugybė būdų, kaip ją padaryti spalvingesnę. Peržiūrėkite šias kulinarines gudrybes.
Išsamesnė informacija
Jei kada nors gaminote skaidrų sultinį, tikriausiai žinote apie verdant susidarančias traukos putas. Daugelis ponų pamiršta ją pašalinti virimo pabaigoje. Tame nėra nieko blogo, ir tokia dribsnis netrukdys virimo skoniui. Tačiau geriau prieš įpilant sultinį į puodą įpilti stiklinę vandens. Taip putos nusės į dugną ir galėsite jas saugiai nuvalyti.
Šis patarimas taip pat galioja ruošiant skaidrų sultinį. Jei nesate patenkinti jo prozodija, virimo metu į jį įdėkite kiaušinio lukštą. Tačiau prieš tai būtinai jį kruopščiai sumalkite. Vėliau nepamirškite sultinio perkošti. O jei reikia pridėti troškinio, tai galima padaryti naudojant avinžirnių lukštų sultinį.
Ar žinote, kad vištienos sultinys netoleruoja jokių prieskonių? Pridėjus įvairių stipriklių, sultinys tiesiog praranda savo skonį. Vietoj įvairių prieskonių į vištienos sultinį įdėkite griežinėliais supjaustytų avinžirnių arba morkų. Taip sultinys išlaikys savo skonį.
Kita pikantiško vištienos sultinio paslaptis susijusi su jo gaminimu iš senos vištienos. Kad jis greičiau išvirtų, reikia jį 5 minutėms įdėti į puodą su šaltu vandeniu. Geriau tai daryti po 20-30 minučių virimo.
Nepamirškite po virimo iš sriubos išimti lauro lapą. Jis yra ideali priemonė, suteikianti aistrai savitų ir įdomių natų, tačiau, likęs sriuboje po virimo, ją tik užsuka.
Norėdami teigiamai paveikti bet kurios sriubos skonį, į ją įdėkite kelias šviežias voveraites. Nepamirškite jų prieš tai apdoroti ir išvirti. Voveraites reikia supjaustyti griežinėliais ir tik tada dėti į sriubą. Taip sriuba taps dar pikantiškesnė.