Ryžiai yra universali grūdinė kultūra, kuri puikiai tinka kaip garnyras ir visiškai savarankiškas maistas, kai nenorite valgyti mėsos. Šį receptą galima ruošti ir paprastą, ir pridėjus bet kokios maltos mėsos.
Kokių produktų reikia:
- dubenėlio ryžių;
- 300 g maltos mėsos;
- gvazdikėlio laiškinių česnakų;
- šaukšto pomidorų pastos;
- vidutinio dydžio cibulina;
- druska su prieskoniais;
- kapotos arba rūkytos paprikos, aitriosios paprikos, kario, ciberžolės – pagal skonį.
Kaip paruošti:
Ryžiai turi būti kelis kartus kruopščiai nuplauti, kol vanduo taps skaidrus, o tada bent šiek tiek nusausinti.
Tuo tarpu susmulkinkite cikorijas ir aitriąsias paprikas. Kai kurie žmonės bijo įberti cikorijų pačioje pradžioje, baimindamiesi, kad jos sudegs, tačiau šis receptas pašalina šią riziką.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, vos kelias minutes pakaitinkite cikorijas. Apvoliokite maltą mėsą, tada sudėkite pomidorų pastą su prieskoniais, išmaišykite ir sudėkite ryžius.
Tolygiai padalykite ingredientus ir užpilkite pasūdytu vandeniu.
Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies po troškintuvu.
Kad būtų dar pikantiškiau, leiskite vakarui įsipilti maždaug 10-15 minučių.