Dažnai ponai neįvertina iš miltų virtos košės vertės ir dažniausiai ją vartoja kaip priedą prie mėsos ar daržovių.
Tačiau, kad ir kaip keistai tai skambėtų, net ir tinkamai parinkta kaštonų košė nė kiek nenusileidžia restorane virėjo išvirtai aistrai.
Visa teisė slypi ingredientuose.
Norint paruošti vištienos pasistiprinimą, reikia:
- purios plastiwki;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- 2 kiaušinių;
- kietųjų žirnių;
- paprikos;
- mocarela;
- viršūnės;
- druska ir cukrus pagal skonį;
- ocet.
Kaip paruošti
Pirmiausia paruoškime plaktą kiaušinį: suplakite kiaušinį ir supilkite jo turinį į sietelį. Verdame, kol vanduo nuteka, kad verdant nesusidarytų baltos putos.
Supilkite vandenį, užvirinkite ir į verdantį vandenį įpilkite truputį oktaninio aliejaus, lengvai pasūdykite ir sumažinkite kaitrą iki minimumo.
Vandenį reikia maišyti taip, kad kastuvo centre susidarytų sūkurys. Jame reikia nuleisti kiaušinį į sietelį ir virti 3 minutes.
Tada jį išimame ir dedame į šaltą vandenį, o kai kiaušinis atvės, dedame į lėkštę.
Imame kitą puodą su vandeniu ir nuolat maišydami verdame išplaktus plastivki su druska, cukrumi ir viršūnėlėmis.
Užvirus vandeniui, po dviejų minučių puodą nukeliame nuo viryklės ir įdedame šaukštą sviesto.
Tada mocarelą supjaustome vidutiniais kubeliais, dedame ant gilios lėkštės dugno, ant viršaus uždedame išvirtos karštos košės rutuliuką, tada vėl sire ir košę.
Košę papuoškite virtu kiaušiniu, pateptu sirupu ir paprika.
Geriausia košę patiekti darbo dienos vakarienei.