Jei vaikystėje mėgote tarkuotą piragą, kurį gamindavo mama ar močiutė, pabandykite jį pasigaminti pagal mūsų receptą – jis sugrąžins jus į vaikystę.
Išsami informacija
Sudedamosios dalys: 1:
2 kiaušiniai
200 g sviesto
1 puodelis zucr
3 puodeliai boros
2 šaukšteliai kepimo miltelių arba 1 šaukštelis sodos, užgesintos su nuoviru,
žiupsnelis druskos
Tinka bet kokia uogienė, bet geriausia skanauti serbentų uogienę.
Paruošimas:
Sumaišykite borošno su milteliais ir druska. Į mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius ir sviestą.
Išmaišykite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis: 1/3 ir 2/3.
Mažesnę tešlos dalį pabarstykite kepimo milteliais ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Ant stačiakampės kepimo formos dėkite ploną tešlos rutuliuką.
Aptepkite jį mėgstama uogiene ir viršų uždenkite atvėsusia tešla.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepkite pyragą 25-30 minučių.
Pyragas bus paruoštas, kai taps auksinės spalvos. Mėgaukitės!