Kaip paruošti vaikystės skonio tartos šventę

Jei vaikystėje mėgote tarkuotą piragą, kurį gamindavo mama ar močiutė, pabandykite jį pasigaminti pagal mūsų receptą – jis sugrąžins jus į vaikystę.

Išsami informacija

Sudedamosios dalys: 1:

2 kiaušiniai
200 g sviesto
1 puodelis zucr
3 puodeliai boros
2 šaukšteliai kepimo miltelių arba 1 šaukštelis sodos, užgesintos su nuoviru,
žiupsnelis druskos
Tinka bet kokia uogienė, bet geriausia skanauti serbentų uogienę.

Paruošimas:

Sumaišykite borošno su milteliais ir druska. Į mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius ir sviestą.

Išmaišykite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis: 1/3 ir 2/3.
Mažesnę tešlos dalį pabarstykite kepimo milteliais ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Ant stačiakampės kepimo formos dėkite ploną tešlos rutuliuką.
Aptepkite jį mėgstama uogiene ir viršų uždenkite atvėsusia tešla.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepkite pyragą 25-30 minučių.
Pyragas bus paruoštas, kai taps auksinės spalvos. Mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Kaip teisingai sutepti koldūnus: svarbiausia - išvengti šių klaidų
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti