Kulinaris papasakojo apie geriausią sriubą su raugintais kopūstais ir šonine

Pirmiausia pasigaminkite skanią rūgpienio sriubą. Ją pamėgs visi, kurie žino, kaip skanu, kai kisielius paskaninamas šonine. Tai puikus derinys.

Ingredientai

Virimui reikia pasiruošti šių produktų:

  • Bila kvasol – 500 g;
  • šoninės – 200 g;
  • bulvių – 3 vnt;
  • rozmarino – 1 gvazdikėlis;
  • gysločio – 1 gvazdikėlis;
  • cibula – 1 vnt;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • druska, pipirai;
  • alyvuogės.

Kaip paruošti

Kurį laiką pamirkykite baltąjį kvasolą. Pamirkykite jį šaltame vandenyje visai nakčiai. Po mirkymo nuplaukite.

Šoninę supjaustykite gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite šoninę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Ant ugnies užkaiskite vandenį (1 litrą). Užvirinkite. Į puodą su šonine sudėkite kvašalus, dėl skonio įberkite rozmarino ir supilkite okropą.

Viską kartu užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite po troškintuvu. Quasol turi tapti minkštas. Pasūdykite, įberkite baltųjų pipirų.

Dabar suberkite cibulynus ir šermukšnius ir pamirkykite juos alyvuogių aliejuje. Bulves supjaustykite kubeliais. Dabar viską kartu sudėkite į sriubą. Virkite ją dar 15 minučių. Paruoštą sriubą papuoškite petražolėmis.

Jei norite, sriubą galite virti ne vandenyje, o vištienos sultinyje. Mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Vaisiai, daržovės ir mityba: sveikatos, kultūros ir gerovės pagrindai
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti