Kotletų įdaras neturėtų būti vien tik iš mėsos. Tešlos pagrindą turi sudaryti kiti komponentai.
Zazvichai „link’yazuvannya” maltai mėsai naudojo siros kiaušinį arba baltą duoną.
Tačiau mėgstantys sveiką mitybą suteikia pranašumą į kotletus dėti daug cibulių. Gaunasi ir skanu, ir sveika.
Kitas populiarus daržovių komponentas maltoje mėsoje yra bulvės.
Kartu yra ir mažiau žinomų, bet ne mažiau įdomių kotletų pagrindo variantų.
Į maltą mėsą galima įžūliai dėti daugybę kitų daržovių. Kokių? Apie tai rašoma straipsnyje.
Baklažanai
Daržovės padaro kotletų išorinę išvaizdą patrauklesnę. Be to, padažas užtikrins sultingumą.
Kad padažas nebūtų karštas, prieš tai baklažanus pusmetį pamirkykite pasūdytame vandenyje.
Cukinija
Pagrindinis šios daržovės privalumas – neutralus skonis. Nebus jokio cibulynės ar braškių skonio.
Kartu kotletai išeis pikantiški ir neumovirno sultingi. Be to, tarkuota cukinija padaro tešlą vienalytę, todėl kulinarui nereikia dėti batono. Kilogramui m’clear pagrindo užtenka 200 g cukinijos.
Kopūstai
Į kilogramą maltos mėsos pridėję 200 g virto kopūsto, gausite labai apetitiškus kotletus.
Morkos
Dėl šios šakninės daržovės kotletai įgaus įdomią išorinę išvaizdą (atsiras ryškių „marantchka dėmelių”) ir nepaprastai pikantišką skonį. Vienam kilogramui maltos mėsos įdėkite ne daugiau kaip 150 g morkų. ЇЇЇ galima susukti ant mėsmalės arba sutarkuoti.
Boerewors
M’yaso ir sultinį galima nuostabiai derinti. Dėl netradicinio ingrediento kotletai įgaus ryškią spalvą ir lengvą salyklo skonį.
Į kilogramą kotletų pagrindo reikėtų dėti ne daugiau kaip 0,3 kg tarkuotų virtų burokėlių.