Kalėdų dieną ant jūsų stalo gali būti net ir paprasčiausi kepiniai. Kodėl gi ne? Graikiškos mielės puikiai tinka prie įvairių užkandžių ir salotų. Ir bus gera idėja juos patiekti ant stalo pasninko laikotarpiu.
Ingredientai
Gaminimui reikia šių produktų:
- grikių boroshno – 100 g;
- kviečių boroshno – 100 g;
- vandens – 0,5 litro
- zucor – 2 valgomieji šaukštai;
- sausų dridzhdzhi – 2 šaukšteliai;
- druskos.
Kaip paruošti
Iš pradžių uogienę reikia ištirpinti šiltame vandenyje (250 ml). Sudėti cukorą, druską ir viską gerai išmaišyti. Persijoti kvietinius miltus. Užminkykite tešlą ir padėkite ją 40 minučių į šiltą vietą. Dėl to ji turėtų pakilti maždaug 1,5 karto arba net du kartus.
Dabar galite sudėti grikių miltus ir dar kartą išminkyti tešlą. Įpilkite apie 125 ml vandens. Jis turėtų būti kambario temperatūros. Leiskite tešlai pailsėti 30 minučių, tada įpilkite dar 125 ml vandens.
Tešla paruošta. Dabar galite įkaitinti keptuvę ir iškepti mėtas. Mėgaukitės!