Grikiai nėra labai skanūs: Kulinari įvardijo klaidą, kurią daro 80 % ponų

Ruošiant garnyrus yra keletas svarbių dalykų, apie kuriuos žino ne visi. Jie turi įtakos skoniui, konsistencijai ir aromatui. Šiandien išsamiai pakalbėsime apie grikių kruopas. Mažeikiškiai visi leidžia daryti kai kurias klaidas, dėl kurių toks populiarus garnyras tampa mažiau apetitiškas.

Subproduktai

Klaida tokia banali, kad nustebsite. Baigus virti, grikiai iš karto dedami į lėkštę. Ir štai čia visi padaro klaidą.

Virėjai ir patyrę virėjai nerekomenduoja dėti grikių į lėkštę vos tik išjungus ugnį. Neskubėkite. Grikiai mėgsta pailsėti. Taip jie atskleidžia savo skonį ir aromatą.

Kai vanduo su kruopomis užvirs, virkite 12 minučių. Iš pradžių virkite ant didelės ugnies, o paskui palaipsniui ją sumažinkite. Po 12 minučių nuimkite kastrolą nuo viryklės ir palikite 15 minučių pastovėti. Neatidarykite trapumo dėžutės.

Atkreipkite dėmesį į ingredientų proporcijas. Vienai daliai grikių kruopų reikia dviejų dalių vandens. Taip kruopos galės išgaruoti ir sugerti kruopas. Neleiskite, kad jūsų garnyras būtų pats geriausias. Dabar grikiai tikrai nebus rūgštūs. Mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti aštrų kečupą su šanniku prie mėsos ir paukštienos
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti