Juodažiočiai puikiai tinka kepti. O dar geresnė ji taps, jei pagaminsite ją su medaus ir garstyčių padažu. Geriausia, kokia tik gali būti. Vakaras tikrai bus geras.
Ingredientai
Kepimui reikės šių produktų:
- juodųjų ryžių – 600-700 g;
- medaus – 80 g;
- sviesto – 50 g;
- Dijonska garstyčių – 3 šaukšteliai;
- chasnick – 2 gvazdikėliai;
- citrina;
- druska;
- aitriosios paprikos;
- žolelės.
Kaip paruošti
Žuvį supjaustykite porcijomis. Suberkite druską ir atidėkite į šalį. Palikite, kad išmirktų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų su aitriąja paprika (aitriųjų paprikų dribsniais arba milteliais). Ištirpinkite iki vientisos masės. Sudėkite garstyčias. Pagardinkite druska ir paskaninkite juodaisiais pipirais. Įpilkite medaus.
Padažą supilkite ant ryžių formoje. Uždenkite folija. Pašaukite į orkaitę 15 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Nuimkite foliją. Aptepkite padažu ir palikite 10 minučių pastovėti. Mėgaukitės!