Mokslininkai įvardijo imunitetui kenksmingą maisto įprotį

Mokslininkai įvardijo imunitetui kenksmingą maisto įprotį – nuolat vartoti produktus, kurių sudėtyje yra fruktozės.

Mokslininkai teigia, kad maisto įprotis, susijęs su dideliu fruktozės vartojimu, skatina uždegiminių reakcijų vystymąsi iš imuninės sistemos pusės. Šių procesų pasekmė – ląstelių, taip pat audinių pažeidimai, dėl kurių sutrinka organų veikla.

„Fruktozė didina nutukimo, II tipo diabeto ir nealkoholinės suriebėjusių kepenų ligos riziką”, – teigia tyrimo autoriai, Swansea universiteto, Francis Crick instituto Londone ir Bristolio universiteto mokslininkai, atlikę eksperimentus su pelėmis.

Mokslininkai iš Didžiosios Britanijos nustatė, kad, veikiant didelėms fruktozės dozėms, keičiasi ląstelių metabolizmo keliai, todėl suaktyvėja procesai, didinantys užsidegimo citokinų lygį. Padidėjęs šių imuninės sistemos komponentų kiekis nėra saugus kaip galimas nepalankių pokyčių, įskaitant autoimuninių patologijų vystymąsi, paleidimo mechanizmas.

Mokslininkai teigė, kad „didelių fruktozės dozių vartojimas perprogramuoja ląstelių medžiagų apykaitos kelius, palankius glutaminolizei ir oksidacinei medžiagų apykaitai”.

Kalbėdami apie fruktozės šaltinius maiste, mokslininkai pažymėjo, kad jos yra salykliniuose gėrimuose, daugelio rūšių perdirbtuose maisto produktuose ir apdorotuose maisto produktuose. Specialistai rekomenduoja būti labai pedantiškiems renkantis produktus į racioną.

Taip pat skaitykite:  Padidėjęs prakaitavimas vadinamas širdies priepuolio priežastimi
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti