Produktai, padedantys pagerinti inkstų funkciją

Gydytojai rekomenduoja žmonėms, turintiems gerklės problemų, išskirtinai vartoti perdirbtus maisto produktus.

Sveiki inkstai palaiko mineralinių medžiagų, pirmiausia druskos ir kalio, pusiausvyrą organizme. Dėl savo funkcijos jie išsaugo naudingas maistines medžiagas ir atliekas iš šlapimo, gamina hormonus, kurie turi įtakos kitų organų veiklai.

Kalbėdami apie mitybą, kuri padeda palaikyti sveiką nikotitų veiklą, sumažinti jų pažeidimo riziką, mokslininkai atskleidė, kokių produktų turi būti mitybos racione.

Vanduo. Organizmo ląstelės naudoja vandenį toksinams pernešti į kraują. Šis kraujas patenka pro angas, o tada organizmas naudoja vandenį toksinams filtruoti ir sukuria kepenis, kurios pašalina juos iš organizmo. Todėl svarbu vartoti daug švaraus vandens, kuriame nėra druskos ir cukraus.

Kartu mokslininkai pažymi, kad „esant inkstų ligoms, gydytojas turi nustatyti, kiek vandens ir baltymų reikia gerti kasdien.

Spanguolės. Ši uoga pasižymi apsauginiu poveikiu nuo šlapimtakių infekcijų, jos sudedamosios dalys neleidžia bakterijoms prilipti prie šlapimtakio sienelės. Be to, dusi spanguolių gerina akių sveikatą.

Būkite atsargūs su maisto produktais, kuriuose yra fosforo! Žmonės, turintys gerklų problemų, turėtų kontroliuoti fosforo ir kalio kiekį maisto produktuose ir jų valgyti mažiau. Mažai fosforo turintys maisto produktai yra švieži vaisiai ir daržovės, duona, makaronai, ryžiai ir kukurūzai. Dideliu fosforo kiekiu pasižymi mėsa, paukštiena, avižinė plastika, pieno produktai, pupelės, konservuotas maistas, kola.

Taip pat skaitykite:  Sveikata – mūsų didžiausias turtas: kaip ją išsaugoti modernaus gyvenimo sūkuriuose
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti