Grūdų mirkymas yra įprasta praktika. Dauguma žmonių net nesupranta, kodėl tai daro. Tiesiog taip darė mano mama ir močiutė. Tai tapo kulinariniu užkandžiu. Išsamiau pakalbėkime, kokį poveikį mirkymas daro ryžiams.
Išsamiau
Visų pirma, rindama palankias sąlygas grūdams augti. Ryžiai tampa minkšti ir skanūs. Jei kruopos per minkštos, senos ar kietos, mirkymas padės jas nuspalvinti. Be to, dėl to maistas išverdamas daug greičiau.
Mirkymas turi ne tik pliusų. Pakalbėkime apie trūkumus. Net du. Ilgai laikant kruopas vandenyje galima prarasti gyvybiškai svarbų rechoviną. Ypač B grupės vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Kitas didelis trūkumas – bakterijų dauginimasis. Kambario temperatūros vandenyje prasideda aktyvus jų dauginimosi procesas. Vėliau su jomis kovoti padės terminis apdorojimas, tačiau svarbiausia naktį neperkaisti ilgiau nei būtina.