Morkų pyragėliai visada būna pikantiški, lengvo salyklo skonio.
Be to, toks patiekalas gali puikiai papildyti bet kokį valgį. Gaminimo procesas paprastas.
Ingredientai 3-4 porcijoms:
- Morkos, 500 g,
- Žibuoklės 1 vnt,
- Kiaušiniai 2 vnt,
- 50 g kietosios nugarinės,
- Paniruvanni džiūvėsiai 100 g,
- Druska ir juodieji pipirai,
- Alyvuogių aliejus.
Kaip paruošti morkų paplotėlius:
Daržoves reikia išvirti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, tada suberkite į trintuvą.
Tada į masę įberti tarkuotos sieros ir sudedamųjų dalių mišinio.
Įpilti 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
Po to reikia suformuoti kotletukus ir dėti juos ant dekos, tada aptepti 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Kepkite kotletukus ne ilgiau kaip po 15 minučių iš kiekvienos pusės 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Prieš patiekdami papuoškite juos prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!