Įvardijamos neigiamos dažno vermišelių aliejaus vartojimo pasekmės

Pipirų aliejus yra vienas populiariausių produktų. Jis paprastai naudojamas kepti, taip pat sausainiams ir daugeliui kitų maisto produktų kepti. Tačiau ekspertai teigia, kad per didelis aliejaus kiekis maiste gali sukelti sveikatos sutrikimų.

Portale „Eat This, Not That!” išvardytos pagrindinės neigiamos sviesto pasekmės organizmui.

1. Sviestas gali padidinti blogojo cholesterolio (MTL-C) kiekį. Taip yra dėl to, kad šiame produkte yra daug sočiųjų riebalų, teigė daktarė Lynn Poston, medicinos mokslų daktarė. Pasak jos, valgomajame šaukšte alyvuogių yra apie septynis gramus tokių riebalų, o tai sudaro maždaug trečdalį rekomenduojamos paros normos.

2. Be to, sviestas didina širdies ligų riziką. To priežastis taip pat yra didelis sočiųjų riebalų kiekis. „Dėl sočiųjų riebalų arterijose kaupiasi plokštelės, mažinančios kraujo tekėjimo efektyvumą. Galimos to pasekmės gali būti širdies priepuolis, širdies ligos ir insultas”, – aiškino mitybos specialistė Morgine Clair.

3. Veršvų aliejus gali palankiai veikti visceralinių riebalų atsiradimą kaukolės srityje. To priežastis yra tie patys riebalai. Be to, sviestas yra labai kaloringas, o tai palankiai veikia makšties didėjimą.

4. Be to, sviestas didina trigliceridų kiekį organizme, o tai lemia arterijų užsikimšimą, o vėliau – širdies ligas.

5. Dar viena priežastis nevartoti vietinio sviesto dideliais kiekiais – Alzheimerio ligos ir demencijos rizika. Mokslininkai iš viso ištyrė 8630 dalyvių ir priėjo prie išvados, kad Alzheimerio ligos rizika dėl didelio riebalų kiekio vidutiniškai yra 39 % didesnė, o demencijos – 105 % didesnė.

Taip pat skaitykite:  Kaip apsaugoti kūną nuo karščio vasarą: sveikatos ir komforto vadovas
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti