Jei ruošiatės virti makaronus ir nerimaujate dėl jų vientisumo, pateiksime keletą naudingų patarimų. Jie padės jums lėkštėje matyti padorų makaronų garnyrą, o ne nesuprantamą masę.
Išsamesnė informacija
Pradėkime nuo svarbiausių. Makaronai turi būti geros kokybės, juos reikia virti dideliame kiekyje vandens. 100 g produkto reikia 1 litro vandens ir 10 g druskos. Pagal minėtą proporciją galite apskaičiuoti reikiamą šių komponentų kiekį.
Kartais galite išgirsti rekomendaciją, kad makaronus reikia nuplauti užpylus vandeniu. Tai nėra kritiškai svarbus dalykas. Makaronus galite išvirti tik tada, jei ketinate jų dėti į salotas.
Kad būtų didesnė garantija, jog makaronai nesulips, į vandenį galite įpilti šiek tiek alyvuogių. Tai taip pat padės išsaugoti jų vientisumą. Ir neviršykite ant pakuotės nurodyto rekomenduojamo virimo laiko. Mėgaukitės!