Kinijos mokslininkai atliko tyrimą, siekdami išsiaiškinti, kaip riebus maistas veikia sveikatą. Dirbdami jie priėjo prie išvados, kad toks maistas labai padidina širdies ligų riziką.
Mokslininkai iš Šendženo atliko bendrą savo kolegų skirtingu laiku gautų duomenų analizę. Jie tyrė pastarųjų kelerių metų tyrimų rezultatus, imdami duomenis iš 17 mokslinių straipsnių. Juose jie ieškojo įrodymų, rodančių riebaus ir riebaus maisto poveikį žmonių savęs suvokimui.
Siekdami gauti atsakymą, kinų mokslininkai susipažino su maždaug 562 tūkst. žmonių, kurie skirtingais laikotarpiais dalyvavo apklausose, duomenimis. Iš jų maždaug 36 tūkst. respondentų buvo nustatyti rimti širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimai.
Išnagrinėjus informaciją, nustatytas ryšys tarp širdies ligų ir mitybos, kurios dietologai nevadina sveika.
Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonės, valgantys daug riebaus maisto, 37 % dažniau sirgo širdies ligomis. Be to, 28 proc. pacientų buvo padidėjusi įvairių širdies ligų rizika. Iš jų 22 % nustatyta išeminės širdies ligos rizika.
Be to, mokslininkai nustatė tiesinę priklausomybę tarp širdies ir kraujagyslių ligų rizikos ir riebaus maisto, prisotinto riebalų, vartojimo. Mokslininkai teigė, kad kiekviena 114 g porcija, suvalgyta kartą per savaitę, padidina sveikatos sutrikimų tikimybę.