Marinuokite paprikas iki tobulumo, kai norite patiekti ką nors originalaus prie ryžių ar paukštienos. Tai paprastas ir greitas receptas. Siūlome jį išsaugoti, nes marinuotos paprikos yra labai pikantiškos.
Ingredientai
Šiems produktams paruošti:
- paprika – 3 vnt;
- laiškinių česnakų – 4 skiltelės;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- cukrinių paprikų – 2 šaukštai;
- vandens – 180 ml;
- ryžių actas – 60 ml.
Kaip paruošti
Pradžiai daržoves reikia nuplauti ir nulupti Supjaustyti šiaudeliais. Šlauneles perkoškite per presą, nes jos geriau pasiskirstys marinate. Viską sudėkite į stiklainį.
Uždekite vandenį ant ugnies. Užvirinkite. Įberkite druskos, cukrų. Virkite ant ugnies 2-3 minutes, kol komponentai visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite oketą. Supilkite paprikas ir uždarykite stiklainį. Kai stiklainis atvės, įdėkite jį į šaldytuvą.
Tada jis turėtų pastovėti dvejus metus. Štai ir viskas. Paprikas galima patiekti į stalą. Jas galima laikyti ne ilgiau kaip 4 dienas. Mėgaukitės!