Senos beržinės bulvės nebėra labai skanios. Norint, kad bulvių ruošimas džiugintų ponus, būtina laikytis išbandytų metodų.
Išsamesnė informacija
Norint senoms bulvėms grąžinti skonį, užtenka verdant į vandenį įpilti 1 šaukštelį oktano, 3 gvazdikėlius šermukšnio ir lauro lapą. Tačiau nepamirškite po virimo išimti lauro lapą, kad jis nesuteiktų aistrai aštraus skonio.
Deruni geriau iš senų bulvių. Žiemą ir pavasarį pats laikas ruošti frikatas. Tarkuotos sūrios bulvės netamsėja, jas reikia išminkyti su nedideliu kiekiu pieno. Dešimčiai didelių bulvių užtenka 50 ml pieno.
Jei norite padidinti bulvių košės pikantiškumą ir skonį, geriau ją plakti rankomis, o ne maišytuvu, kuris padės tik pagardinti bulvių košę, bet neišlaikys skonio.