Šavarma yra labai mėgstama. Ir ji turi būti sultinga. O padažas gali ją tokią padaryti. Siūlome pasigaminti avinžirnių padažą. Jis bus fantastiškai pikantiškas.
Ingredientai
Jums reikės šių produktų:
- Kefyro – 100 ml;
- grietinės – 100 ml;
- majonezo – 100 ml;
- laiškinių česnakų – 2 dantų;
- marinatas – 1 vnt;
- paprika, apyniai;
- druska.
Kaip paruošti
Kad padažas būtų pikantiškesnis ir tirštesnis, galima vartoti riebesnę grietinę ir majonezą. Tada juos sumaišykite kartu su kefyru. Idealų padažą pagaminsite, jei majonezą ruošite patys. Tada įmaišykite prieskonių ir prieskoninių žolelių. Sutarkuokite laiškinius česnakus. Jei norite, galite jį pakeisti džiovintais aitriosiomis paprikomis (milteliais).
Taip pat į padažą įmaišykite rūgštynių arba marinuotų ugnelių. Mišinį kruopščiai išmaišykite. Jei norite daugiau skonio ar aštrumo, įberkite aštriųjų pipirų, aitriosios paprikos ar kitų prieskonių. Padažas paruoštas, galite gaminti šašarmą. Mėgaukitės!