Sultingi ir pikantiški „bilashi”: ką dėti į maltą mėsą

Bilašis labai priklauso nuo įdaro kokybės. Jei jis sultingas ir sultingas, bilashis bus neįtikėtinas. Šiame straipsnyje kalbėsime ne apie tešlą, o apie maltą mėsą ir jos paruošimą.

Išsamesnė informacija

Bilašiams galima naudoti bet kokią mėsą. Ji turi būti geros kokybės, kad faršas būtų minkštas, o ne kietas. Negalima jos gaminti iš pigaus faršo.

Ten, kur yra maltos mėsos, yra ir avinžirnių. Ji bus sultinga. 1 kg mėsos reikia 250 g avinžirnių. To pakaks, kad šakočiai būtų sultingi. Jį galite supjaustyti griežinėliais. Jei nerimaujate dėl iškeptos tešlos skonio ir minkštumo, išmaišykite ją kartu su mėsa.

Sultinio ledas padės nuspalvinti faršą. Įdėkite šiek tiek jo susmulkinto. Jis ištirps ir padarys maltinuką tokį sultingą, kad jis bus ne už kalnų. Labai skanu.

Druska, pipirai ir prieskoniai. Druską geriau įberti ne pabaigoje, o darbo su zebula etape. Dažniausiai apsiribojama juodaisiais pipirais, o kiti prieskoniai naudojami rečiau. Marinuotos aitriosios paprikos neužims daug laiko, o marinuotos prieskoninės žolelės yra idealus priedas prie maltinukų.

Taip pat skaitykite:  Kodėl ryžius reikia mirkyti per naktį: kulinariniai patarimai
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti