Puikus pasirinkimas greitam užkandžiui ant bet kurio stalo

Sudedamosios dalys:
- Baltieji kopūstai – 2,5 kg
- Morkos – 700 g
- Česnakas – 4 skiltelės
Marinatas:
- Vanduo – 1 l
- Actas 9 % – 100 ml
- Augalinis aliejus – 100 ml
- Druska – 70 g
- Cukrus – 100 g
- Pipirų grūdeliai – 12 vnt.
- Gvazdikai – 5 vnt.
- Lauro lapas – 4 vnt.
Paruošimas:
- Susmulkinkite kopūstą.
- Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Česnaką supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves, bet nesutrinkite.
- Užvirinkite vandenį, įpilkite acto, aliejaus, druskos, cukraus, lauro lapų, pipirų ir gvazdikėlių.
- Leiskite marinatui šiek tiek atvėsti.
- Kopūstus sudėkite į puodą (tiks 5 litrų talpos).
- Užpilkite šiltu marinatu.
- Ant viršaus uždėkite lėkštę ir svorį (pavyzdžiui, puodą vandens).
- Palikite kambario temperatūroje 10 valandų.
- Kopūstus ir marinatą sudėkite į 3 litrų stiklainį.
- Palikite šaldytuve dar 12 valandų.
Per 24 valandas kopūstas bus paruoštas! Pasirodo, sultingas, aromatingas ir tinka prie bet kokio patiekalo.
Skanaus!