Naminiai paštetai: trys skanūs receptai, geresni nei pirktiniai

Paruoštų paštetų ir užtepėlių nebereikia! Kam juos pirkti parduotuvėje, jei galite juos pasigaminti namuose daug skanesnius ir sveikesnius?

Šie trys receptai padės jums paruošti švelnius ir kvapnius paštetus, kurie bus puiki alternatyva dešrelėms ar pirktiniams variantams. Tepkite juos ant duonos arba patiekite kaip užkandį – rezultatas tikrai pradžiugins!


Silkių žuvies paštetas

Sudedamosios dalys:

  • Lengvai sūdyta silkės filė – 200 g
  • Virtos morkos – 150 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Sviestas – 30 g

Išeiga: apie 400 g pašteto.

Paruošimas:

  1. Išvirkite morkas ir nulupkite jas.
  2. Jei turite silkę su oda, išimkite ją ir išmeskite kaulus.
  3. Kiaušinį išvirkite verdančiame vandenyje (apie 10 minučių), tada atvėsinkite ir nulupkite.
  4. Visus ingredientus permeskite per mėsmalę arba susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
  5. Paruoštą paštetą sudėkite į indą ir patiekite ant duonos arba su krekeriais.

Klasikinis kepenų paštetas

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos kepenėlės – 400 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Morkos – 100 g
  • Svogūnai – 100 g
  • Obuolys – 90 g
  • Česnakas – 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus – 5 g
  • Dižono garstyčios – 10 g
  • Juodieji pipirai, druska, muskato riešutas – pagal skonį

Išeiga: apie 500 g pašteto.

Paruošimas:

  1. Nuplaukite kepenis, pašalinkite venas ir tulžies latakus.
  2. Virkite verdančiame vandenyje (20–25 minutes).
  3. Susmulkinkite morkas, obuolį ir svogūną, susmulkinkite česnaką.
  4. Kepkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite morkas ir galiausiai česnaką.
  5. Maišytuve sumaišykite kepenėles, keptas daržoves, kiaušinius, obuolį, garstyčias ir prieskonius. Susmulkinkite iki vientisos masės.
  6. Perkelkite paštetą į indą ir palikite atvėsti.

Daržovių paštetas

Sudedamosios dalys:

  • Morkos – 150 g
  • Svogūnai – 130 g
  • Saldžiosios paprikos – 140 g
  • Aštrioji paprika (nebūtina) – 15 g
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Augalinis aliejus – 10 g
  • Sojų padažas – 50 g
  • Cinamonas – 1/3 arb. šaukštelio.
  • Čiobreliai – 1/2 arb. šaukštelio
Taip pat skaitykite:  Omletas: Išsamus receptas

Išeiga: apie 400–450 g pašteto.

Paruošimas:

  1. Daržoves supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Kepkite svogūną iki permatomo, tada sudėkite morkas ir paprikas. Virkite 10 minučių.
  3. Įdėkite česnako, aitriosios paprikos, sojų padažo ir prieskonių. Troškinkite dar 2–3 minutes.
  4. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  5. Patiekite gatavą paštetą ant duonos arba kaip užkandį.

Šiuos paštetus lengva paruošti, o svarbiausia – jie natūralūs ir skanūs. Išbandykite ir nustebinkite savo artimuosius naminiais skanėstais!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti
Skaityti plačiau

Česnakas ir jo savybės

1. Įvadas: Česnako istorija ir kilmė Česnakas (Allium sativum) – tai viena iš seniausių ir populiariausių daržovių pasaulyje,…