Avokadų užtepėlė ant traškio skrebučio

Paruošiama per kelias minutes, skanu, sotu ir sveika – galite valgyti net naktį!

Sudedamosios dalys:

  • Avokadas (prinokęs) – 2 vnt.
  • Česnakas – 5 skiltelės
  • Citrinų sultys – 1-2 šaukšteliai. (pagal skonį)
  • Svogūnas – ½ mažos galvos
  • Pomidorai – 2 vnt.
  • Petražolės – 2-3 šakelės
  • Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 1-2 šaukštai. l. (kepimui)
  • Duona – 3 riekelės (pilno grūdo arba ruginė)

Paruošimas:

1. Kepkite duoną

  • Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  • Įdėkite 2 susmulkintas česnako skilteles, lengvai pakepinkite, kol pasklis kvapnumas (ne ilgiau kaip 30 sekundžių).
  • Duonos riekeles sudėkite iš abiejų pusių ir kepkite 1–2 minutes, kol gražiai apskrus.
  • Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

2. Paruoškite avokado tyrę

  • Perpjaukite avokadą ir šaukštu išskobkite minkštimą.
  • Sutrinkite šakute iki vientisos masės, galite palikti kelis gabalėlius.
  • Įpilkite citrinos sulčių – jos suteiks šiek tiek rūgštelės ir apsaugos nuo patamsėjimo.

3. Įdėkite daržovių ir prieskonių

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir įspauskite likusias 3 skilteles česnako.
  • Pomidorus nulupkite, pašalinkite skystą šerdį ir supjaustykite kubeliais.
  • Susmulkinkite žalumynus.
  • Viską sudėkite į avokadą, įberkite druskos, pipirų ir, jei norite, įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių. Išmaišykite.

4. Pateikimas

  • Gausiai užtepkite ant šiltos skrudintos duonos.
  • Papuoškite petražolių arba sezamo sėklų šakele.
  • Patiekite nedelsdami, kol duona dar traški.

Be to:

Įdėkite virtą arba be lukšto virtą kiaušinį, kad būtų dar sotesnis variantas. Dera su lengvai sūdytos lašišos griežinėliu arba šviežiu agurku.


Pasiruošę! Lengvas, ryškus ir sveikas užkandis, kurį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį.

Taip pat skaitykite:  Vaisiai: kilmė, rūšys, maistinė vertė ir nauda sveikatai
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti