Skonis, pažįstamas iš vaikystės!

Sudedamosios dalys:
- Baltieji kopūstai – 600–700 g
- Morkos – 1 vidutinė
- Druska – 0,5 arb. šaukštelio.
- Cukrus – 1 arb. šaukštelis
- Actas 9% – 3 šaukštai. l.
- Augalinis aliejus – 4-5 šaukštai. l.
Paruošimas:
1️⃣ Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
2️⃣ Supilkite į puodą, įberkite druskos ir gerai išminkykite rankomis.
3️⃣ Supilkite actą ir išmaišykite.
4️⃣ Slaptas žingsnis – uždėkite keptuvę ant silpnos ugnies ir šiek tiek pašildykite, nuolat maišydami. Svarbu netroškinti, o tik pašildyti!
5️⃣ Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į kopūstus.
6️⃣ Įberkite cukraus, išmaišykite ir padėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai.
7️⃣ Prieš patiekiant, pagardinkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.
Pasiruošę!