Restoranas „Cezaris“: klasika su skoniu!

Ši versija nėra „naminė“ adaptacija, o tikras restorano pristatymas.

Tik viena detalė – ir salotų skonis kardinaliai pasikeičia! Kvapnus ančiuvių padažas, traškūs skrebučiai ir švelnios krevetės paverčia šį patiekalą visaverčiu, vertu atostogų.


Sudedamosios dalys:

  • Romėninės salotos (1 galvutė)
  • Duona krekeriams
  • Aliejus (augalinis arba alyvuogių)
  • Česnakas – 2 skiltelės
  • Ančiuviai aliejuje – 4 filė
  • Dižono garstyčios – 2 šaukšteliai.
  • Majonezas – 300 g
  • Parmezanas – 30 g
  • Citrinų sultys – pagal skonį
  • Vorčesterio padažas – 1 šaukštelis.
  • Druska, šviežiai malti pipirai
  • Krevetės (nebūtina) – 300 g
  • Krapai – papuošimui (nebūtina)

Paruošimas:

Grūstuvėje arba trintuve sutrinkite česnaką ir ančiuvius iki pastos konsistencijos. Įpilkite garstyčių, majonezo, Vorčesterio padažo ir citrinos sulčių. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Maišykite iki vientisos masės.

Romėnų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Suplėšykite arba stambiai sukapokite. Sausi lapai geriau laiko padažą.

Duoną supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol taps traški. Dėl skonio įberkite žiupsnelį druskos ir džiovinto česnako.

Krevetės (jei naudojate)
Greitai apkepkite keptuvėje su druska ir lašeliu citrinos sulčių. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, neperkepkite.

Salotas sumaišykite su padažu ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite skrebučių, krevečių ir plonai supjaustyto parmezano. Papuoškite pagal pageidavimą.

Gera žinoti:

  • Salotų skonis priklauso nuo padažo kokybės ir lapų tekstūros .
  • Patiekite nedelsdami, kitaip lapai praras savo traškumą.

Šios Cezario salotos su ryškiu padažu ir šviežiais ingredientais lengvai privers sugėdinti bet kurį restorano variantą.
Gaminkite su malonumu ir nustebinkite savo svečius!

Taip pat skaitykite:  Cezario salotos su vištiena ir avokadu
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti