Šios salotos yra lengvos, maistingos ir pilnos vitaminų bei mineralų. Avokadas suteikia sveikų riebalų, špinatai – geležies, o pomidorai – antioksidantų, todėl ši salotų porcija ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai. Šios salotos puikiai tiks kaip lengvas pietų patiekalas arba garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Ingredientai:
- 1 avokadas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrina (sultys)
- 1 indelis šviežių špinatų (apie 200 g)
- 2 vidutiniai pomidorai
- 1/2 agurko
- 1 raudonojo svogūno pusė
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Saujelė graikinių riešutų arba migdolų (nebūtina)
- 1 šaukštas balzamiko acto (nebūtina)
Paruošimas:
- Paruoškite daržoves:
- Nuplaukite špinatus ir nusausinkite juos. Jei naudojate didesnius lapus, galite juos supjaustyti.
- Pomidorus supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, priklausomai nuo savo skonio.
- Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Raudonąjį svogūną nulupti ir supjaustyti plonais žiedais.
- Paruoškite avokadą:
- Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite kubeliais.
- Norint išvengti avokado oksidacijos ir prarasti spalvą, užlašinkite šiek tiek citrinų sulčių ant supjaustyto avokado.
- Paruoškite padažą:
- Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Jei norite, į padažą galite įpilti šiek tiek balzamiko acto, kad suteiktumėte salotoms šiek tiek rūgštumo.
- Sudėkite salotas:
- Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, pomidorus, agurkus, raudonąjį svogūną ir avokadą.
- Užpilkite paruoštu padažu ir švelniai sumaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.
- Papildykite riešutais:
- Jei norite, ant salotų viršaus pasibarstykite smulkintų graikinių riešutų arba migdolų, kad pridėtumėte šiek tiek traškumo ir papildomų sveikų riebalų.
- Patiekimas:
- Salotas patiekite iš karto, kad jos būtų šviežios ir traškios.
Papildomi patarimai:
- Galite pridėti šiek tiek fetos sūrio, jei norite salotoms suteikti daugiau skonio ir baltymų.
- Šias salotas galima papildyti vištienos krūtinėle arba tunu, jei norite, kad patiekalas būtų gausesnis.
- Norėdami gauti daugiau spalvų ir vitaminų, į salotas galite įtraukti ir kitų daržovių, tokių kaip raudonųjų pipirų ar morkų.
Šios salotos yra puikus pasirinkimas, nes jie yra lengvos, maistingos ir pilnos vitaminų, mineralų bei sveikų riebalų. Jas galite valgyti tiek vienas, tiek kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.