Sveikų salotų receptas su avokadu, pomidorais ir špinatais

Šios salotos yra lengvos, maistingos ir pilnos vitaminų bei mineralų. Avokadas suteikia sveikų riebalų, špinatai – geležies, o pomidorai – antioksidantų, todėl ši salotų porcija ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai. Šios salotos puikiai tiks kaip lengvas pietų patiekalas arba garnyras prie pagrindinio patiekalo.

Ingredientai:

  • 1 avokadas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina (sultys)
  • 1 indelis šviežių špinatų (apie 200 g)
  • 2 vidutiniai pomidorai
  • 1/2 agurko
  • 1 raudonojo svogūno pusė
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Saujelė graikinių riešutų arba migdolų (nebūtina)
  • 1 šaukštas balzamiko acto (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Paruoškite daržoves:
    • Nuplaukite špinatus ir nusausinkite juos. Jei naudojate didesnius lapus, galite juos supjaustyti.
    • Pomidorus supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, priklausomai nuo savo skonio.
    • Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
    • Raudonąjį svogūną nulupti ir supjaustyti plonais žiedais.
  2. Paruoškite avokadą:
    • Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite kubeliais.
    • Norint išvengti avokado oksidacijos ir prarasti spalvą, užlašinkite šiek tiek citrinų sulčių ant supjaustyto avokado.
  3. Paruoškite padažą:
    • Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
    • Jei norite, į padažą galite įpilti šiek tiek balzamiko acto, kad suteiktumėte salotoms šiek tiek rūgštumo.
  4. Sudėkite salotas:
    • Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, pomidorus, agurkus, raudonąjį svogūną ir avokadą.
    • Užpilkite paruoštu padažu ir švelniai sumaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.
  5. Papildykite riešutais:
    • Jei norite, ant salotų viršaus pasibarstykite smulkintų graikinių riešutų arba migdolų, kad pridėtumėte šiek tiek traškumo ir papildomų sveikų riebalų.
  6. Patiekimas:
    • Salotas patiekite iš karto, kad jos būtų šviežios ir traškios.

Papildomi patarimai:

  • Galite pridėti šiek tiek fetos sūrio, jei norite salotoms suteikti daugiau skonio ir baltymų.
  • Šias salotas galima papildyti vištienos krūtinėle arba tunu, jei norite, kad patiekalas būtų gausesnis.
  • Norėdami gauti daugiau spalvų ir vitaminų, į salotas galite įtraukti ir kitų daržovių, tokių kaip raudonųjų pipirų ar morkų.
Taip pat skaitykite:  Kulinarai pavadino paprasčiausią padažą mėsai, kurį sudaro tik 2 ingredientai

Šios salotos yra puikus pasirinkimas, nes jie yra lengvos, maistingos ir pilnos vitaminų, mineralų bei sveikų riebalų. Jas galite valgyti tiek vienas, tiek kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti